Vacatures

Kinder en jeugdpsychiater

Het Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge (PCGS) Gent - Sleidinge

Het Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge werft een kinder- en jeugdpsychiater aan

Het Psychiatrisch Centrum Gent-Sleidinge (PCGS) is een bloeiende organisatie met een ruim zorgaanbod binnen een ruim netwerk. Het centrum neemt een innoverende rol op in de complexiteit van veranderingen binnen het GGZ[1]landschap. Hierbij houden we vast aan onze missie om ontvankelijke zorg te combineren met een kwalitatief en geïndividualiseerd aanbod. Er zijn campussen in Sleidinge en Gent.

De Jongerencluster Yidam is een jeugdpsychiatrische dienst in nauwe samenwerking met Jeugdzorg die een divers aanbod heeft binnen verschillende pijlers: residentieel (IBE Yidam), een herval- en crisisbed (BOR), een semi-residentieel aanbod via dag- of nachtbehandeling (Yugen) en onder het netwerk RADAR een ambulant en outreachend multidisciplinair aanbod (Ondersteuningsteam Jeugdzorg Vlaanderen, CARE en Crisis). Het ondersteuningsteam is een ambulant outreachend luik in samenwerking met Gemeenschapsinstelling De Zande en private Jeugdzorgpartners.

Wij zoeken:

Voor onze Jongerencluster Yidam (campus Sleidinge) zijn we op zoek naar een collega om ons team van kinder- en jeugdpsychiaters te versterken.

-        We bieden een pakket van 20 u kinderpsychiater aan voor de residentiële unit ‘Yidam’. Deze behandelunit met een capaciteit van 8 bedden richt zich op residentiële opname voor meisjes van 12 tot 18 jaar. Het gaat om meisjes onder toezicht van de Sociale Dienst van de Jeugdrechtbank van Oost- en West-Vlaanderen, met een VOS statuut en een psychiatrische problematiek.

Profiel:

-        Erkende kinder- en jeugdpsychiater

-        Flexibel en out of the box durven denken

-        Teamspeler

-        Contextueel en netwerkgericht

-        Intersectorale samenwerking.

Wij bieden:

-        Een jong, sterk en dynamisch multidisciplinair team (afdelingshoofd, psychologen, creatief therapeuten, contexttherapeut en sociotherapeuten)

-        Een aantrekkelijke werkomgeving met een Nieuwbouw afdeling in perspectief.

-        Verloning binnen het systeem van forfaitaire verloning van de kinder- en jeugdpsychiaters.

Deze vacature kan bij interesse uitgebreid worden met poliklinisch werk binnen de jongerencluster.

Voor informatie en/ of sollicitatie:
Jochen Van den Steen, algemeen directeur 09/3580411 jochen.vandensteen@pcgs.be
Annelies Vervaet, afdelingshoofd Yidam 09/3580411 annelies.vervaet@pcgs.be
Dr. Barbara Verheye- en jeugdpsychiater 09/3580411 barbara.verheye@pcgs.be